La rougeur

I <3 NUDE

Nagyban zajlanak a tavaszi szortiment frissítések, ami arra sarkallt, hogy szétnézzek, mire érdemes beruházni, mit érdemes kipróbálni. Kezdetben a Catrice Rock-o-co kollekciójával szemeztem, de mikor élőben vizslattam a Rossmannban valahogy nem fogott meg. Pontosabban ez sem igaz, a csomagolás gyönyörű, majdnem vettem is egy körömlakkot, de aztán, mint a nagyon tudatos vásárló, aki még sosem vett meg egy ezredik táskát, mert virágos volt a belseje, visszatettem a polcra.
Nem éreztem a bel tartalmat valami nagyon különlegesnek, olyan hétköznapi szép bundába csomagolva. Meg a körömlakk ecsetét alig tudtam megfogni, olyan picire sikerült, pedig nincs nagy kezem.
Meg aztán rájöttem, hogy nekem már tavasz van és unom a hideg színeket. Úgyhogy bár kicsit fájt a szívem üres kézzel távoztam.

Aztán jött a meglepetés. Nem valami kiemelkedő a csomagolás, sőt, szinte alig tér el az állandó kollekciótól. De a termékek, istenem. Első látásra beleszerettem az Essence I <3 nude kollekciójába.

Tovább olvasom

Balea mini tél végi haul

 

Szeretem az olcsó és jó minőségű termékeket, különösen, ha az összetevői is viszonylag természetesnek mondhatóak. Mostanában sokat bújtam a krémmániát, mert a tél folyamán mindig több a probléma a bőrömmel, és itt nem csak a pattanásokra gondolok. Folyamatosan vízhiányosnak éreztem a bőrömet és az ajkaimat és a pattanások gyógyulás közben sokszor kezdtek el hámlani, ami rettenetesen nézett ki.
A nagy kutakodások közepette fedeztem fel, hogy a Balea, ami a DM saját márkája, majdnem minden terméke 4-5 csillagot kapott és mindenki nagyon elégedett volt az arcán tapasztalt eredménnyel, gondoltam én is kipróbálok néhány dolgot és elmondom, hogy mik a tapasztalataim.

Tovább olvasom

Tavaszi szekrény frissítés

Elmondhatom magamról, hogy a tavasz mindig engem érint meg először az ismerőseim közül, pedig a téli kabátomtól én válok meg a legnehezebben.
Én kotrom elő először a fiók mélyéről az élénk körömlakkokat és rúzsokat. Én kezdek először lázas kutakodásba a tavaszi trendeket illetően és én vagyok az a bolond aki a márciusi első verőfényes napsütést már tavasznak bélyegzi. Idén is így volt ez és így lesz jövőre is.
Mivel én ilyen hamar elkezdem érezni a tavaszt a „nagy felkészülést” is én kezdem meg leghamarabb.
Ennek részleteit szeretném most veletek megosztani, vagyis azoknak a dolgoknak a listáját amikre idén mindenképpen szükségem lesz.

Tovább olvasom

Stílus elemző #Oscar 2015

 

Tegnap este rendezték meg a 2015-ös Oscar-díjátadót. Mint ilyenkor általában a legtöbben hozták a legragyogóbb formájukat, Lady Gaga sokkolta a közönséget (én személy szerint imádom ezt a nőt, de ez mellékes), és néhányan alul múlták a saját teljesítményüket. Megjelenés szempontjából az idei legmeglepőbb mélyrepülés Scarlett Johansson követte el, ami egy ennyire gyönyörű nőtől már komoly erőfeszítéseket igényelhetett. Mivel nem vagyok híve a céltalan pocskondiázásnak arra gondoltam, hogy kielemezném, hogy mit hol rontottak el rajta a stylistok, fodrászok és sminkesek, hogy hasonló helyzetben mi ne követhessük el ezeket a hibákat.

Tovább olvasom

Valentin napi smink inspiráció

Ha már közeleg a Valentin nap gondoltam inspirálódok egy kicsit. Az első gondolatom persze egy rózsaszín, pink csillogós valami volt, olyan amerikai filmes hangulatban. Aztán rájöttem, hogy az én drága párom instant hidegrázást kapna egy ilyen nagyon erős sminktől és ugye alapvetően neki akarok tetszeni.

Két sminket képzeltem el, az egyik nagyon naturális egy kis rózsaszínes beütéssel, de ez is inkább a részletekben jelenik meg, nem mondanám egyértelműen rózsaszín sminknek.
A másik egy kicsit hangsúlyosabb, és inkább egy ’megjelenős’ randira tudom elképzelni, például egy étterembe. De lássuk is.

Tovább olvasom

Kamasz panasz

 

Olyan a bőröm, mint egy kamaszé. Rettenetesen pattanásos, mitesszeres és gyulladt tud lenni. Persze gondolom, ezen nem segít az a csoki mennyiség sem amit néha elpusztítok. De akkor is. Merthogy általában az ember a 20-as éveire kinövi a töménytelen mennyiségű bőrhibát, engem legalábbis ezzel nyugtattak anno 14 évesen. És egyébként is olyan nehéz jó alapozót venni. Tudom ez itt most masszív vinnyogás. Tudom, hogy lehetne rosszabb. De én már azzal is elégedett lennék, ha csak 1-2 pattanásom lenne. Nem vágyom makulátlan bőrre, olyanom úgyse lesz soha, csak egy kicsit könnyebben kezelhetőre. Alap járaton most már nincs sok bajom az arcommal, megtaláltam azokat a termékeket amikkel, hellyel, közzel kordában tudom tartani a helyzetet, meg legalább motiválva vagyok, hogy az alapozási rutinomon mindig fejlesszek valamit.
Ez ugye az alaphelyzet. De ami most volt/van az arcomon, na, az kérem már kritikán aluli.

Tovább olvasom

Amit a fodrász mond

 

Van nekem egy drága fodrászom (meg minden más is ő egyébként, de jelen helyzetben egyszerűbb, ha fodrászminősítésében áll itt). Több mint 20 éve dolgozik a szakmájában, rengeteg elégedett vendéggel. Mindig próbálok valami kis okosságot elcsípni a repertoárjából, így már azért elég szép kis tudástár halmozódott föl nálam is. Ennek egy részét szeretném most veletek megosztani.

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása