Amit a fodrász mond

 

Van nekem egy drága fodrászom (meg minden más is ő egyébként, de jelen helyzetben egyszerűbb, ha fodrászminősítésében áll itt). Több mint 20 éve dolgozik a szakmájában, rengeteg elégedett vendéggel. Mindig próbálok valami kis okosságot elcsípni a repertoárjából, így már azért elég szép kis tudástár halmozódott föl nálam is. Ennek egy részét szeretném most veletek megosztani.

A hajnövesztés első lépése, hogy levágatod a hajad. Sokkal szebben nő, ha formára van vágva és nem hagyod elkanászodni. Másrészt a haj törik. Mindegy mit csinálsz vele, valamennyire törik. Ezt ugye nem lehet szabályozni, míg a fodrászollót igen. Jobban jársz, ha pár havonta vágatsz belőle 1-2 centit, mintha letörik 5.

Ha azt akarod, hogy megnőjön a hajad ne fogd össze. Akkor nő a legszebben és akkor törik a legkevésbé.

Heti 2 hajmosás a maximum. Hagyni kell a hajat, hogy lezsírosodjon, hogy ne száradjon ki. Minél többet mosod, annál jobban próbál majd zsírosodni, tehát ördögi kör. A hintőpor és a száraz sampon segít túlélni az utolsó napot, hogy ne legyen vállalhatatlan, de azt se vidd túlzásba. Kiszárítja a hajat és legalább akkora kárt okoz, ha túl gyakran használod, mintha naponta mosnád. Ha pedig használtad este mindenképp mosd ki!

Nem a sampon a lényeg. Ha elfogyott 1-szer kétszer akár tusfürdővel is moshatsz hajat, ha jó a balzsamod. A sampon csak tisztít a habjával, semmilyen ápolást nem végez. Hogy is végezne, mikor 2 perc után le is mosod. Én jobban szeretek balzsam helyett is inkább maszkokat használni. Táplálóbbak a hajnak még akkor is, ha nem várod meg vele azt a fél órát.

e8b787173ae75621f26fe71cb2225ee7.jpg

 

A keratinos hajegyenesítés a kócos hajú lányok legjobb barátja. Szebb a haj, gyorsabban nő és egészségesebb. Mivel a haj maga is keratinból van, így nem tesz kárt benne. Keratinozás után azonban 24 óráig tilos a hajmosás és a hajfestés!

Hajfestékből, ha világosítani akarsz, az eredeti hajszíneden mindig legalább 4 árnyalattal világosabbat vegyél, mint amit el akarsz érni. Barna hajon a közép szőke festék sosem fog látszani. Az első világosítást pedig mindenképp fodrász csinálja. Utána már megoldható home-made is, én is úgy szoktam, de az első nagyon megterhelő a hajnak és jobb, ha nem teszed teljesen tönkre.

A hajvég ápolónál nincs jobb barátja egy lánynak. Próbáld ki és imádni fogod. Teljesen mindegy, hogy milyen márka nagyjából mindben ugyan az van, de ha nagyon olcsó azért gyanakodj!

ÉS a legfontosabb. Ha a hajad jól vágták le, akkor 6 hétig annak kezelhetőnek és szépnek kell maradnia. Az édes kevés, hogy mikor kijössz a fodrásztól még csodás a frizurád. Ha magadnak nem tudod olyanra megcsinálni és egyébként se áll sehogy 2 hét után, akkor az szar. Egy jól levágott hajat kezelni nem nehéz és hajnövekedéstől függően 4-6 hétig nem lenne szabad, hogy gond legyen vele. Ha ez a te esetedben nem így van, gondolkozz el egy fodrász váltáson.

 Remélem hasznosnak találtátok és amennyiben igény van rá több hasonló postal is érkezem majd.

 

Bisous: A

 

(A kép forrása: Pinterest)